• darkblurbg

Mijn coaching en advies gaat uit van de kracht van ieder mens.

In mijn coaching ondersteun ik je om jezelf en je unieke krachten beter te leren kennen. Om je onderliggende overtuigingen en drijfveren helder te krijgen. Om je belemmerende gedachten aan te pakken. Dit geeft aanknopingspunten en energie om je uitdagingen aan te gaan, om te veranderen en te groeien. Hierdoor maak je gemakkelijker verbinding met anderen, sta je open voor hun inbreng en stimuleer je anderen het beste uit zichzelf te halen.

In mijn interim management & advieswerk staan de wensen en behoeften van jouw organisatie centraal. Samen stellen we de doelen vast voor interim management, een advies- en/of ondersteunigsplan op maat. 

 

Coaching en advies op maat

Omdat elk individu en elke organisatie uniek is, is geen coachings- en adviestraject hetzelfde.

Als coach start ik altijd met een kennismakings- en startgesprek voor het vaststellen van de coachvraag en het gewenste resultaat. Mijn coachings sessies zijn ervaringsgericht en praktisch. Jouw leerpunten en behoeften staan centraal. In de sessies is veel ruimte voor het oefenen van situaties, voor reflectie en voor follow up van jouw actiepunten. 

Een adviestraject start ook met een kennismakings sessie. Bij voorkeur met het leiderschapsteam en waar mogelijk met de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen. In deze sessie stellen we de kernopdracht, de wederzijdse rollen en verwachtingen vast. Ik daag het leiderschap uit om innovatief en buiten de eigen kaders te denken.

Bij werving & selectie werk ik samen met Castanho selectie & advies. Ellen Bruin heeft uitgebreide ervaring in werving, selectie en advies van directie, bestuur en toezicht in het maatschappelijke en publieke domein.

 

Individueel coachingstraject

Een individueel coachingstraject bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 sessies van 1,5 uur. We stellen een coachingscontract op met duidelijk afspraken over de duur en het doel van het traject. In een eindgesprek evalueren we het resultaat en maken we desgewenst afspraken over follow up sessies.

 

Langer traject voor blijvend effect

Als je wilt werken aan het versterken van een of twee van je competenties en je gedrag aantoonbaar wilt verbeteren, ondersteun ik je gedurende een langer traject van 6 tot 12 maanden.

In deze aanpak betrek je de voor jou belangrijkste stakeholders actief. Zij geven je regelmatig tips en feedback op je ontwikkelpunten. Dit versterkt je gewenste gedrag en stimuleert tegelijkertijd een open een positieve feedback cultuur in je organisatie. Deze aanpak is gebaseerd op de succesvolle Stakeholder Centered Coaching van Marshall Goldsmith. Hij coacht al jaren CEO's van de grootste internationale bedrijven met aantoonbaar en blijvend resultaat.

 

Sparring partner

De sparring en klankbord sessies kunnen flexibel worden ingezet, wanneer jij daar behoefte aan hebt. Dit kan zowel op locatie als online of per telefoon.

 

Teamcoaching

Deze coaching stel ik samen in overleg met jou en je team. Afhankelijk van de complexiteit, kan dit traject uit meerdere sessies bestaan. Meestal zijn twee of drie sessies voldoende. Elk traject start in elk geval met korte gesprekken met alle betrokkenen.

 

Waar?

Coaching kan op verschillende plekken: bij jou op je werkplek, online of telefoon, op een externe locatie of bij mij in Stolwijk, in de Krimpenerwaard. Deze mooie plek in het Groene Hart haalt je even uit je hectische werkomgeving en geeft ruimte voor inspiratie en persoonlijke ontwikkeling. Hier is ook de mogelijkheid voor wandel coaching. Stolwijk ligt op dertig minuten rijden van Utrecht, Den Haag en Rotterdam, en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.