Aletta van der Woude, Executive CoachMensgericht

Ruim achttien jaar heb ik leiderschapsposities vervuld in verschillende internationale organisaties. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door het gedrag van mensen en de manier waarop ze samenwerken. Tijdens mijn studie antropologie en daarna in mijn professionele leven, werkte ik met veel verschillende leiders en teams in Nederland, Afrika, Azië en de Maghreb. Ik ontwikkelde een sterke interesse in leiderschapsontwikkeling en het versterken van leiders en teams.

 

Dynamisch en verbindend

In mijn eerste leidinggevende positie, als directeur van een regionaal kantoor in Oost-Afrika, ervoer ik alle uitdagingen van een beginnend vrouwelijk leider met een multicultureel team. Die ervaring nam ik mee in de daarop volgende leidinggevende- en directie posities bij Cordaid en Oxfam Novib. In die functies had ik centrale rollen in organisatieverandering en verandermanagement, met alle uitdagingen waar internationale organisaties voor staan: politieke besluitvorming, cultuurverandering, diversiteitsmanagement, management op afstand en crisismanagement. Collega’s beschreven mij als inspirerend en gepassioneerd, sterk in coaching en in het verbinden van mensen, in het bouwen van bruggen en het bereiken van resultaten in uitdagende en complexe organisaties.

Ervaren in coaching en interim management

Sinds 2017 werk ik als zelfstandig coach en interim manager en kan ik me vol richten op mijn passie: het laten sprankelen van mensen in hun persoonlijk leiderschap. Ik coach mensen in binnen- en buitenland, doe teamcoaching en leiderschapstrajecten en ondersteun bij conflicten met mediation. Mijn eigen leidinggevende ervaring houd ik up to date met interim klussen, zoals voor de Vereniging Kinderkanker Nederland als interim directeur, voor Oxfam Novib als verandermanager en bij verschillende bibliotheken als interim manager.

Na opleidingen bij de School voor coaching en Nonons ben ik gecertificeerd Senior Practitioner Coach met een internationale accreditatie voor leiderschap coaching bij Marshall Goldsmith. Daarnaast ben ik getraind in de 'Outward Mindset' bij het Arbinger Institute en in het coachen bij stress en burn-out bij de Vitaliteitsgroep