Aletta van der Woude, Executive CoachMensgericht

Ruim achttien jaar heb ik leiderschapsposities vervuld in verschillende internationale organisaties. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door het gedrag van mensen en de manier waarop ze samenwerken. Tijdens mijn studie antropologie en daarna in mijn professionele leven, werkte ik met veel verschillende leiders en teams in Nederland, Afrika, Azië en de Maghreb. Ik ontwikkelde een sterke interesse in leiderschapsontwikkeling en voor het versterken van leiders en teams.

 

Dynamisch

In mijn eerste leidinggevende positie, als directeur van een regionaal kantoor in Oost-Afrika, ervoer ik alle uitdagingen van een beginnend vrouwelijk leider met een multicultureel team. Die ervaring nam ik mee in de daarop volgende leidinggevende- en directie posities bij Cordaid en Oxfam Novib. In die functies had ik centrale rollen in organisatieverandering en verandermanagement, met alle uitdagingen waar internationale organisaties voor staan: politieke besluitvorming, cultuurverandering, diversiteitsmanagement, management op afstand en crisismanagement.

 

Verbindend

Collega’s beschrijven mij als inspirerend en gepassioneerd, sterk in coaching en in het verbinden van mensen, in het bouwen van bruggen en het bereiken van resultaten in uitdagende en complexe organisaties.

Ik heb een opleiding bij de School voor coaching afgerond en een internationale accreditatie voor leiderschap coaching bij Marshall Goldsmith. Daarnaast ben ik getraind in de 'Outward Mindset' bij het Arbinger Institute en in het coachen bij stress en burn-out bij de Vitaliteitsgroep